neděle 25. prosince 2022

Barbie x Maserati 2022

Barbie má nové auto! Toto Maserati Grecale vznikne jen ve dvou kusech. Dali byste za něj osm milionů?

Vypadá to jako řádění grafika, ale je to skutečnost. Dva kousky vzniknout pro dobrou věc. Zcela určitě budou žádané.

Automobilka Maserati a její nejnovější SUV Grecale oznamují trochu nečekané spojení s výrobcem hraček Mattel. Pravda, tohle byste asi čekali od konvenčnějších značek, ale tohle může být pro Maserati další hezká příležitost jak se zviditelnit, což jistě pomůže pokročit v zatím úspěšné renesanci. Navíc je to pro dobrou věc.

O co tedy jde? Maserati Grecale se spojilo se světoznámou panenkou Barbie. Tomu odpovídá i design vozu, který je pokrytý zářivě růžovým lakem se žlutě nalakovanými detaily. Kola vozu jsou černá, aby nerušila barevnou náladu vozu a zapadla s černými nasávacími otvory a difuzorem. Uvnitř pak najdete růžově nalakované detaily a stejnou barvou je i prošívání sedadel.

Proč něco takového dělat? Auto vzniklo na podporu projektu Barbie Dream Gap Project, což je charita zabývající se rovnoprávností pro dívky. Vůz vznikne pouze ve dvou exemplářích, takže bude velmi vzácný. Odpovídá tomu i cena, která činí 330 000 dolarů, což je v přepočtu přes 8 milionů korun. Na charitu půjde desetina částky.

c

Žádné komentáře:

Okomentovat