sobota 10. června 2023

Barbie Takes the Catwalk: An Icon's Fashionable History 2023

Detaily knihy:

Datum vydání: 3. října 2023
Autor: Karan Feder
Vydavatel: Weldon Owen
Jazyk: Angličtina
Pevná vazba: 224 stran
ISBN-13: 979-8886740493
Rozměry: 9,25 x 0,59 x 12,75 palců

Popis knihy:

Pro více než 60 let, Barbie odráží módní trendy a udává je. Nyní jsou její ikonické outfity spárovány s legendárními vzhledy od ikonických návrhářů pro fascinující slavnost vztahu mezi přehlídkovým molem a regálem hračky.

Barbie byla vždy módní ikonou, se šatníkem inspirovaným skvělými světovými módními návrháři a inspirovala je také svým charakteristickým stylem. 

Od návrhů definujících desetiletí k ohromným módním králům, jako jsou Dior, Balenciaga, Yves St. Laurent, Pucci a Chanel, po skateboardovou kulturu a rave módu, outfity panenky Barbie odráží módu a dobu.

V knize Barbie Takes the Catwalk jsou stovky obrázků z módních přehlídek, úvodníků časopisů, a módních archivů, které jsou spárovány s detailními fotografiemi vintage Barbie outfitů, které nabízí nevídané prozkoumání týkajícího se oblékání a ovlivňují značku Barbie.

Autor a historik módy Karan Feder pozorně prozkoumává prvních 40 let panenky Barbie, aby vyzdvihnul obrovský umělecký a kulturní význam módního kánonu této panenky, a podívá se na současné módní návrháře ovlivněné odkazem Barbie. Tato puntičkářsky prozkoumaná a nádherná kniha je nutností pro každého fanouška módy, pop kultury a Barbie.

VÍCE NEŽ 100 MÓDNÍCH FOTOGRAFIÍ: Stovky fotografií z módních přehlídek návrhářů, kteří ovlivnili Barbie, včetně André Courrèges, Billa Gibba, Christiana Lacroixe, Emanuela Ungara, Karla Lagerfelda a Thierryho Muglera.

125 IKONICKÝCH VZHLEDŮ BARBIE: Od "Enchanted Evening" až po vzhled Barbie and The Rockers z 80. let, Barbie Takes the Catwalk nabízí ohromující retrospektivu módního kánonu panenky.

VLIV A DOPAD: Zkoumá vztah mezi velkými světovými módními domy a světově nejprodávanější a nejoblíbenější módní panenkou.

OCENĚNÝ AUTOR: Karan Feder je oceněný kostýmní výtvarník, historik a kurátor putovní výstavy o historii módy Barbie s názvem Barbie, A Cultural Icon: 60 Years of Fashion and Inspiration. 

DOKONALÝ DÁREK pro fanoušky umění, módy, designu nebo Barbie, Barbie Takes the Catwalk je fascinující historický záznam módních trendů a populárně-kulturních témat, která jsou neodmyslitelnou součástí ohromného šatníku Barbie.

Ukázka knihy: 


Žádné komentáře:

Okomentovat